Kapillarkasse


Der er nok ingen grund til at omtale vanding i de meget populære kapillarkas-ser med en plantesæk oven på låget. De er kendt af Gud og hver mand. Nogle elsker dem, og andre tager skarpt afstand fra dem. Men man må indrømme, at man her har mulighed for at få den mest vandbesparende metode, der findes. På disse links får du viden om anvendelsen af kapillarkasser:

https://www.youtube.com/watch?v=LLhXiOiB0sU


Kapillarkassens store fordel er, at den kan rumme 40 - 50 liter vand. Og det er normalt tilstrækkeligt til, at to tomatplanter har nok vand til en lille uges forbrug midt om sommeren.
Her kan du bruge både vandkande og vandslange til påfyldning af vand. Hvis du bruger regnvand, skal du blot være opmærksom på også at tilføre kalk, når du dyrker tomater. Det skyldes, at tomater får sygdommen griffelråd ved kalkmangel.


Men her skal nævnes en upåagtet egenskab, og det er kassens termiske egenskaber. For det hvide plastmateriale er en rigtig god isolator, som sam-men med den sorte plantesæk giver en noget højere rodtemperatur, end hvad der normalt kan opnås i drivhusets jord i det tidlige forår. Herved kan du få tidligere agurker og tomater. Du kan forbedre kapillarkassens termiske egen-skaber, hvis du placerer en el-opvarmet ”plantekuvøse” oven på kapillarkassen (På det viste billede er kapillarkassen gravet ned i jorden). Med et strømfor-brug på kun 40 - 50 øre pr. døgn kan du høste agurker allerede i første halvdel af maj og tomater midt i juni. Når du er færdig med at bruge kapillarkassen og kuvøsen i drivhuset, sætter du den ud i haven, hvor du efterfølgende kan benytte den til dyrkning af søde kartofler. Det kan du læse mere om, hvis du klikker på dette link:
http://planterogteknik.dk/uf/100000_109999/104519/bf22d88f2eb3180239adbfa79d7bf5c0.pdf





Ingen kommentarer:

Send en kommentar